Xtend BCAA

Xtend BCAA kommer från kosttillskottbolaget Scivation, har funnits på marknaden i många år och är ett av de mest populära kosttillskotten inom kategorin grenade aminosyror. Köper du pulvret i största förpackningen (90 servings, cirka 1,2 kg) är det också det billigaste BCAA’t vi har testat!

Test och recension av Xtend BCAA

Xtend BCAA från Scivation
Min nuvarande burk Xtend.

Just nu när detta skrivs är jag inne på mina andra burk av produkten och kanske är aningen partisk, jag gillar det väldigt mycket. Jag använder just nu smaken orange och innan dess smaken vattenmelon. Det lutar åt att jag gillar vattenmelon mest, den känns riktigt fräsch och uppfriskande att dricka under ett tungt gympass.

Ration av de tre grenade aminosyrorna är 2:1:1 och enligt Scivation själva underbyggt av vetenskaplig forskning. Precis som många andra produkter har Xtend BCAA extra tillsatt L-glutamin. Att tillsätta L-glutamin är ganska vanligt, dock har det inte visats ge någon positiv effekt som många producenter påstår. Mer intressant är att det även innehåller citrullin malat vilket kan ge en ökad pump och vanligtvis endast återfinns i så kallade PWO produkter eller separat.

Den stora fördelen med detta BCAA pulver från Xtend är dels det låga priset (om du köper 90 servings), men även det goda ryktet, vilket borgar för pålitlighet och kvalité.

Klicka här för att köpa på Gymgrossisten eller Svenskt Kosttillskott.

Äldre design
Så här såg Xtend-burkarna ut för något år sedan.